Книга "Янголи і демони" - Д. Браун

Книга: Янголи і демони
Зображення користувача Шак Ростислав.
Шак Ростислав
0

17.12.2015 - 00:21

Ден Браун - письменник, музикант, журналіст, американець за походженням. Основною тематикою його книг, переважно, є історія та християнство, і інтелектуально-детективний роман "Янголи і демони" не став винятком. Актуальність цієї теми є очевидною, оскільки відколи існує релігія, відтоді і точиться нескінченна полеміка щодо її існування, правдивості, істини тощо. Агалогічна ситуація і з історією.
     В даній праці автор з притаманною тільки йому майстерністю зумів поєднати науку, як гуманітарну так і технічну, релігію, мистецтво, архітектуру, містицизм.  І це далеко неповний список так вдало поєднаних у творі речей. У своєму романі Д. Браун проводить читачеві незабутню екскурсію Римом. Цікавим є те, що всі пам'ятки архітектури, споруди і різноманітні місця не являються  вигадкою. Після цієї пригоди, із несподіваними поворотами сюжету, в читача може виникнути нестримне бажання відвідати Рим, пройтися місцями улюблених героїв. Автор в книзі ретельно розглядає проблематичні питання, які одночас стосуються  як релігії так і науки. Автор уважно аналізує погляди опонентів, висловлює свою думку щодо питань, проте спонукає читача зробити висновок для себе самому.
    Робота відрізняється високою інформативністю. Звичайно в творі є певні неточності, які не співпадають із дійсністю. Та їх кількість досить незначна. Роман "Янголи і демони" заслуговує уваги читатача, хоча б за несподівані повороти сюжету, через які навіть найдосвідченіші читачі візьмуть під сумніви свої здогадки; численні головоломки; маловідомі історичні факти; своєрідний, оригінальний гумор;